WAX-IT Rally 6.0

15-17 september 2023 - 600km - Oldtimers & moderne sportwagens

Concept

De zesde editie van de WAX-IT Rally brengt ons richting de Vogezen, op ongeveer vier uur rijden vanuit Brussel. Gedurende drie dagen verkennen we de klassiekers die dit bergmassief zo bekend maken onder rijders, afgewisseld met wat verborgen parels en fantastische uitzichten die enkel aan de ervaring toevoegen.

Genieten van opwindende wegen en pittoreske landschappen staat tijdens deze rally centraal. Naast de fijne rijervaring zorgen we tijdens het weekend ook voor enkele culinaire momenten met heerlijke verwennerijen door de lokale keuken, als extra highlights gedurende deze trip.

Na een spannende dag rijplezier komen we tot rust in een uniek spahotel, perfect gelegen om een fantastisch uitzicht te bieden op de bergen van de Vogezen. Kortom een niet te missen opportuniteit om de liefde voor wagens te combineren met de pracht van de natuur en het goede leven. Een weekend om nooit meer te vergeten!


Pre-Rally

Net naast de A31 snelweg bevindt zich hotel La Citadelle, een naam die letterlijk genomen kan worden gezien het hotel gehuisvest is in een deel van de 16e-eeuwse citadel die vroeger instond voor de verdediging van Metz. In het hotel vinden we restaurant La Reserve waar we jullie vanaf 14.00 ontvangen met een glaasje en enkele hapjes, alvorens de rally stipt om 15.00 te starten. Indien je wenst te lunchen in het restaurant kan dat, al adviseren we om tijdig aanwezig te zijn zodat je de start van de pre-rally niet hoeft te missen. Deelname aan dit stuk van de rally is een kosteloze optie, je kunt je ’s avonds ook rechtstreeks aanmelden bij 48° Nord.

"Rally to the rally" met onze pre-rally. Zodra we Metz verlaten, nemen we nog even een hoofdweg, waarna we beginnen aan een toeristische rondrit richting het hotel waar we het weekend spenderen. De route verkent initieel de vlakkere landschappen rond de Vogezen, maar gaat al snel over naar heuvelachtig terrein. De variatie in wegen zorgt voor een boeiende rondrit met een einde voorzien om 18.00.

Adres van het restaurant:

  • Avenue Ney 5
  • 57000 Metz
  • Frankrijk


48° Nord

Het unieke 48° Nord hotel wordt onze uitvalsbasis voor de volledige rally. Het hotel is een perfecte combinatie van natuur en architectuur, waarbij rust en eenvoud centraal staan. De Scandinavische look and feel van het project zorgt ervoor dat de deelnemers volledig tot rust kunnen komen in alle comfort. Het wordt er genieten van de gerechten met onder andere lokale producten gekweekt op het domein zelf. Met slechts 14 hyttes (een Noorse cottage) beschikbaar betekent dit ook dat het aantal plaatsen voor de rally beperkt is.

Adres van het hotel:

  • Route du Mont Sainte-Odile 1048
  • 67220 Breitenbach
  • Frankrijk

Gräss hytte - 2 Personen

De vier Gräss Hyttes rijzen rechtstreeks uit de grond, maar blijven verder eerder onopvallend in het landschap. Ze raken praktisch de grassprieten en worden er één mee. De Hyttes zijn misschien low key, maar een groot centraal raam garandeert toch nog altijd een ononderbroken panoramische uitzicht. Deze vier hyttes zijn het dichtst gelegen bij het restaurant en de parking en bevatten geen trappen. Elke hytte beschikt over een knus bed van 160x200 met een panoramisch zicht op de La Honel heuvelrug.

Eføy hytte - 2 Personen

De drie Eføy Hyttes gaan op in de takken in het bos. Deze strakke hyttes, een kruising tussen Scandinavische architectuur en een tiny house, zijn volledig ontworpen met simpliciteit en een connectie met de natuur in gedachten. Op het gelijkvloers vinden we de badkamer en gezellige slaapkamer met een knus bed van 160x200, terwijl de eerste verdieping beschikt over een woonkamer met een nagenoeg randloos raam, wat zorgt voor openheid en lichtinval. Een van deze hyttes is uitgerust met een privé open-air jacuzzi.

Tre hytte - 2 Personen

De drie smalle houten silhouetten van de Tre Hyttes gaan op tussen de bomen. Je verblijf in deze hyttes hangt tussen de aarde en de lucht, met uitzicht op de heuvel vanaf het terras en de bergtoppen vanuit de woonkamer. De bovenste verdieping met zijn twee grote raampartijen staat in contrast met de gedempte sfeer van de slaapkamer eronder. Deze Hyttes bevatten drie ruimtes: op het gelijkvloers een badkamer, op de eerste verdieping een knus bed van 160x200 en op de derde verdieping een lichtrijke woonkamer. Een van deze hyttes is uitgerust met een privé open-air jacuzzi.

Fjell hytte - 2 tot 4 Personen

Op de top van de heuvel, uit het zicht, bieden de drie Fjell Hyttes de mogelijkheid om een echt natuurlijke manier van leven te ervaren. De lucht opent zich boven, de vallei strekt zich beneden uit en het bos omringt je. Voel je deel uitmaken van het groen vanaf de twee terrassen of geniet vanuit uw sauna van het weidse uitzicht. Deze suites van hout en glas bieden een zeer rustig verblijf in het hart van de natuur.

De Fjell hyttes beschikken allemaal over een privé sauna, twee terrassen met zicht op de vallei en bergen, een slaapkamer met bed van 160x200 op het gelijkvloers en een woonkamer die eveneens dienst kan doen als tweede slaapkamer. De tweede slaapkamer beschikt over een comfortabele slaapbank van eveneens 160x200. Deze hyttes zijn daarom exclusief te boeken, of kunnen worden gedeeld met een bevriend duo zodat jullie beiden van deze uitzonderlijke luxe kunnen genieten aan een zeer voordelig tarief. Een van deze hyttes heeft een jacuzzi en de twee andere hebben een Noors bad bovenop de steeds voorziene sauna.


Le Collet

Op zaterdag komen we even tot rust bij Le Collet op de top van de Col de la Schlucht, in het hart van de Vogezen op een boogscheut van de Grand Ballon. Het restaurant blinkt uit in de traditionele Franse keuken, maar met een moderne toets. De lokale ingrediënten bepalen de kaart waardoor steeds heerlijke en unieke gerechten op het menu staan. Het typerende uiterlijk in combinatie met de verfijnde elementen zorgen ervoor dat het hotel authenticiteit uitstraalt.


L’Arnsbourg

Eindigen doen we in restaurant L’Arnsbourg, een restaurant met een Michelin-ster in de bossen van Baerenthal. Het restaurant staat onder leiding van chef-kok Jean-Georges Klein, die in totaal drie Michelin-sterren heeft gekregen voor zijn eigentijdse Franse keuken. Het menu biedt een mix van traditionele gerechten en innovatieve creaties, met lokale ingrediënten. L’Arnsbourg is een must-visit bestemming voor fijnproevers en wijnliefhebbers die de Elzas bezoeken.


Inschrijven

De plaatsen voor deze rally zijn zeer beperkt. De prijs is afhankelijk van de gekozen hytte en is steeds aangegeven per wagen, op basis van twee inzittenden.

Inschrijven kan enkel via deze website. Facturatie gebeurt achteraf door WAX-IT.

Helaas, de inschrijvingen zijn gesloten.

Samenvatting

  • Agenda: 15-17 september 2023
  • Start: La Citadelle, vanaf 14.00
  • Aankomst: L’Arnsbourg
  • Vragen over de rondrit: rally@wax-it.be
  • Kostprijs: 1815 EUR tot 2305 EUR BTW incl. op basis van een wagen met twee inzittenden
      Daarin is inbegrepen:
    • Roadbook voor de pre-rally en rally
    • Rallyplaat
    • Drankje en hapjes bij ontvangst op vrijdag
    • Twee overnachtingen in het hotel
    • Twee maal continentaal ontbijt
    • Twee maal dinner in het hotel
    • Lunch op zaterdag
    • Afscheidslunch met Michelinster op zondag
    • 600 kilometer rijplezier

WAX-IT

WAX-IT is al jaren een gevestigde waarde op gebied van detailing. Het bedrijf biedt een totaaloplossing aan met zowel het leveren van kwalitatieve producten, u bij te staan met vakkundig advies, als het volledig op punt zetten van uw wagen.

WAX-IT beschikt over een ruim atelier, een fysieke winkel en een webshop om u zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Ook fungerend als het officiƫle trainingscentrum voor hun merken, zijn hun talrijke demodagen gegarandeerd een aanrader om uw eigen skills te vervolmaken.


Vorige edities

Heb je de vorige edities gemist, of wil je gewoon nog eens opnieuw genieten? De aftermovies dompelen je opnieuw onder in de fantastische sfeer van onze vorige events.